Top 5 trainingen en coachings

‘Heldere en goede uitleg van de spellingsregels.’

9

Alet Brinkman

teamleider Schadeafhandeling
Liander

Dynamische training met veel interactie. Het viel mij op dat dit gebeurt zonder iemand voor het blok te zetten.

9

Leanne Hof

inkoper
CAD & Company

'Enthousiast, terzake kundig, breed.'

8

Freddy van Mulligen

senior portfolio manager
Achmea Invenstment Management

Vraagt u zich weleens af of u ‘vind je’ met d of met dt schrijft? Of wilt u graag weten hoe u Engelse werkwoorden vervoegt zoals faxen, deleten en updaten? En maakt u graag op een leuke manier kennis met de belangrijkste regels voor spelling en grammatica in zakelijk schrijven? Dan vindt u in deze training wat u zoekt!

Inhoud
Vervoeging van Nederlandse en Engelse werkwoorden
Maakt u een fout met de d’s en de t’s? Dan zien veel van uw lezers dat direct. Het gevolg is vaak dat ze uw tekst als slordig ervaren. U als schrijver zien ze dan als minder kundig. Terecht of niet, fouten in werkwoordspelling hebben veel impact. Daarom staat werkwoordspelling in deze training centraal. Want werkwoorden correct vervoegen is veel makkelijker én leuker dan u wellicht dacht!

Regels voor ondermeer tussen -n, streepje en aan elkaar en los 
Veel mensen hebben tijdens hun schooltijd nog de oude spellingsregels geleerd. Ook zijn veel andere regels vaak diep weggezakt. Vandaar dat we intensief aan de slag gaan met de belangrijkste regels voor zakelijk taalgebruik.

Verschillen Groene Boekje en Spellingwijzer Onze Taal
Naast het Groene Boekje kent Nederland ook de Spellingwijzer Onze Taal (het Witte Boekje). We gaan in op de belangrijkste verschillen. Ook komt de geschiedenis van de Nederlandse spelling kort aan bod.

Aanpak
Belangrijkste regels voor zakelijke teksten centraal
Over Nederlandse spelling en grammatica is met gemak een training van meerdere dagen te verzorgen. Voor zakelijk taalgebruik zijn echter niet alle regels even relevant. Vandaar dat in deze training alleen de regels aan bod komen die waar u in uw praktijk ook echt mee te maken krijgt.

Direct zelf aan de slag
Vanaf het eerste moment gaat u in deze training direct volop aan de slag! Zo krijgt u de stof ook echt zelf in de vingers.

Volop voorbeelden uit de praktijk
Spelling is overal. Vandaar dat er in deze training veel prachtige praktijkvoorbeelden aan bod komen.

Effect
Voor uw lezers: geen storende d/t-fouten!
Schrijffouten leiden af van de kern van de tekst. Veel lezers ervaren vooral d/t-fouten als storend en waarderen een correct gespelde tekst.

Voor uw organisatie: professioneel imago
Een professionele organisatie besteedt zorg aan correcte spelling. Dat versterkt het imago!

Voor u als schrijver: zekerder schrijven met minder fouten
Veel schrijvers vermijden lastige woorden omdat ze de spellingsregels niet kennen. U schrijft zekerder als u die regels wél kent. Bovendien is de kans dat u fouten maakt kleiner.

Reacties van deelnemers

‘Heldere en goede uitleg van de spellingsregels.’

9
Alet Brinkman
teamleider Schadeafhandeling
Liander

Dynamische training met veel interactie. Het viel mij op dat dit gebeurt zonder iemand voor het blok te zetten.

9
Leanne Hof
inkoper
CAD & Company

Tijd
Training: 1 tot 2 dagdelen, coaching: 1,5 tot 2 uur.

Tip
Deze training of coaching geeft een uitstekende basis voor trainingen of coachings in Effectieve notitiesEffectieve offertesEffectieve e-mails & brieven en Effectieve artikelen.

Contact
Wilt u meer weten over deze training? Bel mij dan op 06 20 11 76 21. Of mail mij via ivo@effectiefcommunicatie.nl. Wilt u dat ik contact met u opneem? Vul dan het contactformulier in.