Top 5 trainingen en coachings

'Ik ben ontzettend blij met de 1 op 1 coaching!'

9,5

Jip van den Berg

projectanalyst
ProRail

'Geweldig. Dit was precies de insteek en hulp die ik zocht.'

10

Esther Valentijn

manager Actuariaat
PGB Pensioendiensten

'Enthousiast, terzake kundig, breed.'

8

Freddy van Mulligen

senior portfolio manager
Achmea Invenstment Management

Helder schrijven start met helder denken. Een goed doordacht verhaal is dan ook de basis van een effectieve notitie. Het probleem is: veel professionals hebben een goed doordacht verhaal, maar krijgen dat niet goed op papier. Want hoe meer je weet, hoe lastiger het is om kort en krachtig te schrijven. In deze training leert u heldere, scanbare en overtuigende notities schrijven. Dat vergroot uw kans op succes!

Inhoud
Effectieve formats voor notities
Een notitie is effectief als het vragen van lezers goed en snel beantwoordt. In deze training maakt u kennis met beproefde formats waarmee u dit bereikt. Ook leert u hoe u deze formats kunt aanpassen aan uw specifieke situatie.

Kort en krachtig schrijven
Schrijven = schrappen. Veel notities zijn onleesbaar omdat ze veel te uitgebreid zijn. Daarom krijgt u praktische tips en tricks om uw zinnen kort te houden. Hierdoor kijkt u met een frisse blik naar formuleringen van uzelf en uw collega’s. U merkt dat kort en krachtig schrijven veel makkelijker is dan u dacht!

Cialdini en de psychologie van het overtuigen
Vrijwel iedere notitie bevat een advies. Maar… niet alle adviezen zijn even overtuigend. Daarom passen we praktische tips en tricks toe die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Met dank aan Robert Cialdini, auteur van Influence en dé expert op het gebied van beïnvloeden.

Aanpak
Korte en krachtige theorie
Een instructie is nooit langer dan tien minuten. Vervolgens gaat u weer zelf aan de slag!

Eigen teksten centraal
U leert het meeste van uw eigen teksten en die van collega’s. Daarom is iedere training volledig opgebouwd uit teksten van uw eigen organisatie.

Veel zelf schrijven
Schrijven leer je door het te doen. Daarom gaan we tijdens de training volop zelf aan de slag. Ook tussen de dagdelen past u alle tips en tricks toe in uw eigen praktijk.

Effect
Voor uw lezers: kortere leestijd en meer overtuigingskracht
Uw lezers vinden direct de antwoorden op hun belangrijkste vragen. Bovendien is de notitie kort en krachtig. Ze lezen hierdoor snel wat voor hen relevant is. Daarnaast vinden ze argumenten die hen aanspreken, zodat de notitie overtuigt.

Voor uw organisatie: effectiever vergaderen en meer focus op argumenten
In een effectieve notitie presenteert u uw expertise optimaal toegankelijk voor anderen. Daarmee vergroot u de kans dat de notitie wordt ingezet zoals u het heeft bedoeld. Daarnaast maakt u met het format uit de training uw argumenten direct scanbaar. Zo draagt u bij aan een effectieve discussie op basis van die argumenten. Dat leidt tot een hogere kwaliteit van de besluitvorming.

Voor u als schrijver: sneller schrijven en scherper denken
Met de formats uit deze training kunt u direct aan de slag. Ze helpen u om uw notitie meer kracht bij te zetten. U leert met logische bouwstenen de samenhang in uw verhaal helder weer te geven. Terwijl u schrijft, scherpt u uw verhaal zo steeds verder aan.

Tijd
Training: 1 tot 2 dagdelen, coaching: 1,5 tot 2 uur.

Tip
In de praktijk wordt een notitie, memo of rapport vaak gecombineerd met een presentatie. Combineer deze training of coaching daarom met training of coaching in Effectief presenteren.

Reacties van deelnemers

‘Enthousiast en goed voorbereid op onze documenten.’

8
Véronique Brands
portfolio manager
Achmea Investment Management

‘Heel goed. Inspirerend, humor en zeer deskundig.’

10
Siert Vos
senior beleidsmedewerker Balansbeheer
PGB Pensioendiensten

Contact
Wilt u meer weten over deze training? Bel mij dan op 06 20 11 76 21. Of mail mij via ivo@effectiefcommunicatie.nl. Wilt u dat ik contact met u opneem? Vul dan het contactformulier in.