Top 5 trainingen en coachings

Professioneel, luistert, innemend.

8,5

Matthijs van Waveren

international marketing manager
iChoosr

‘Fantastisch veel geleerd.’

9+

Jeannette Luitwieler

adviseur Particulieren
Rabobank Leiden-Katwijk

'Lekker confronterend. Heldere scope. Heel toegepast.'

8,5

Petra Hendriksen

Manager Portfolio Office
Capgemini

Herkent u zich in de volgende situatie? U heeft zojuist een uitstekend gesprek gehad met een potentiële klant. De sfeer was perfect. En u weet zeker dat u een prachtig aanbod kunt doen. De opzet van uw voorstel zit al in uw hoofd. Alleen… hoe verwerkt u dit in uw offerte? Hoe schrijft u een verhaal dat lekker leest? En dat aansluit op het gesprek met uw klant? In deze training leert u hoe u een offerte schrijft die scoort!

Inhoud
Formats voor winnende offertes
Iedereen weet: in een goed gesprek met uw klant staat zijn of haar vraag centraal. En toch… in opvallend veel offertes zie je daar maar weinig van terug! Vaak wordt vooral het eigen bedrijf en aanbod beschreven. Het format in deze training helpt u om de vraag van uw klant in uw offerte centraal te stellen. Dat vergroot uw kans op succes!

Vertalen van klantvragen naar overtuigende adviezen
U weet dat uw aanbod de beste keuze is voor uw klant. Maar… hoe overtuigt u uw klant daarvan? Door de vragen van uw klant helder terug te laten komen in uw offerte. En ze vervolgens te koppelen aan uw aanbod. In gesprekken past u dat allang toe. Na deze training doet u het ook in uw offertes.

Schrijven zoals u spreekt
Een winnende offerte geeft de goede sfeer weer uit het gesprek met uw klant dat eraan vooraf ging. Dit bereikt u door te schrijven zoals u spreekt. In deze training gaat u hiermee volop aan de slag. Het resultaat: uw teksten lezen prettiger én u schrijft met meer gemak.

Aanpak
Directe link met klantgesprek
U leert om quotes van uw klant gericht terug te laten komen in uw offerte. Zo legt u een directe link met het gesprek.

Veel zelf aan de slag
U past de nieuwe manier van schrijven direct volop toe in de training. Ook tussen de dagdelen brengt u de nieuwe schrijfstijl in de praktijk.

Eigen teksten centraal
Iedere klant en ieder aanbod vraagt om een eigen invulling van de offerte. Daarom is deze training volledig samengesteld met offertes van uw organisatie. Het rendement van deze training is daardoor optimaal.

Effect
Voor uw lezers: voorstel op maat en prettig leesbare tekst

Een winnende offerte is een offerte waarin een klant zichzelf herkent. Geen standaardtekst, maar echt een verhaal op maat. Bovendien is een winnende offerte een tekst die prettig leest.

Voor uw organisatie: verhogen hitrate en versterken van uw merk
Met deze training haalt u het maximale uit uw offertes. Hierdoor verhoogt u uw hitrate én versterkt u uw merk.

Voor u als schrijver: de kracht van uw persoonlijke gesprek komt terug in uw offerte
U kent uw klanten door en door. Dat maakt u als gesprekspartner voor uw klanten ook zo sterk. Maar… komt uw kennis wel terug in uw offertes? Deze training helpt u om uw expertise ook in uw offertes volledig te benutten.

Reacties van deelnemers

‘Fantastisch veel geleerd.’

9+
Jeannette Luitwieler
adviseur Particulieren
Rabobank Leiden-Katwijk

Tijd
Training: 1 tot 2 dagdelen, coaching: 1,5 tot 2 uur.

Tip
In de praktijk wordt een belangrijke offerte vaak gecombineerd met een presentatie. Combineer deze training of coaching daarom met training of coaching in Effectief presenteren.

Contact
Wilt u meer weten over deze training? Bel mij dan op 06 20 11 76 21. Of mail mij via ivo@effectiefcommunicatie.nl. Wilt u dat ik contact met u opneem? Vul dan het contactformulier in.