Top 5 trainingen en coachings

'Inspirerend en vol energie.'

9

Wilma Lange

management assistent
Rabobank Leiden-Katwijk

'Lekker confronterend. Heldere scope. Heel toegepast.'

8,5

Petra Hendriksen

Manager Portfolio Office
Capgemini

'Enthousiast, terzake kundig, breed.'

8

Freddy van Mulligen

senior portfolio manager
Achmea Invenstment Management

Wilt u de bekendheid van uw organisatie vergroten? En wilt u daarnaast werken aan uw ‘personal branding’? Dan zijn effectieve artikelen essentieel. Een goed geschreven artikel is namelijk een uitstekend middel om in contact te komen met interessante opdrachtgevers en vakgenoten. In deze training schrijft u in zeven stappen een artikel dat uw doelgroep graag leest!

Inhoud
Uw verhaal in de steigers
Heeft u een interessante opdracht afgerond? Heeft u een prikkelende visie op een actuele ontwikkeling in uw vakgebied? Of heeft u praktische tips en tricks waarmee u uw doelgroep verder helpt? In de training zetten we uw verhaal direct in de steigers.

Toepassen journalistieke technieken
U maakt kennis met belangrijke journalistieke technieken die u direct kunt toepassen in uw eigen artikelen. U krijgt praktische tips en tricks voor alle onderdelen van een artikel: van heading en lead tot bodytext. Daarbij kijken we ook naar de meest effectieve indelingsprincipes voor uw verhaal.

Betere vindbaarheid door SEO-optimalisatie
Schrijft u een online artikel? Dan is het cruciaal dat uw verhaal goed wordt gevonden in zoekmachines zoals Google. De officiële term hiervoor is: Search Engine Optimization (SEO). Voor een optimale vindbaarheid kijken we in de training ook naar de link tussen de titel van het artikel en de url. Daarnaast maken we een minimale beschrijving van het artikel en formuleren we de zoektermen. Zo zorgen we ervoor dat uw artikel niet alleen lekker leest, maar ook optimaal vindbaar is!

Aanpak
In zeven stappen naar een effectief artikel
Wilt u een effectief artikel schrijven? Dan is een gestructureerde aanpak bij het schrijven cruciaal. In de training werken we daarom in zeven stappen van het eerste concept naar de finishing touch. Samen scherpen we uw verhaal zo stapsgewijs steeds verder aan. Daarbij gaan we ondermeer in op uw kernboodschap, de vragen van uw lezers, de opbouw van uw verhaal en de schrijfstijl. De focus ligt daarbij op een kort en krachtig artikel van maximaal één A4.

Volop zelf aan de slag
U past de nieuwe manier van schrijven in de training direct volop toe. De introductie van een nieuw onderwerp is telkens kort en krachtig. U krijgt inspirerende voorbeelden en praktische tips die zijn gebaseerd op uw eigen teksten. Daarna gaat u telkens direct zelf aan de slag. Ook tussen de dagdelen brengt u de nieuwe schrijfstijl in de praktijk.

Eigen teksten centraal
Iedere doelgroep en iedere expertise vraagt om een eigen opzet van het artikel. Daarom is deze training volledig samengesteld met artikelen van uw organisatie. U kunt alle tips en tricks zo direct toepassen!

Effect
Voor uw lezers: vindbaar artikel dat de aandacht trekt én lekker leest
Door de juiste zoektermen te gebruiken is uw artikel vindbaar voor uw lezers. Door pakkende koppen en een interessante lead te formuleren krijgt uw lezer interesse in uw verhaal. En door de scanbare opbouw en de vlotte schrijfstijl is uw verhaal toegankelijk en leest het lekker.

Voor uw organisatie: zichtbare expertise en versterking van uw merk
Artikelen maken voor uw doelgroep zichtbaar wat de expertise is van uw organisatie. Hiermee versterkt u uw merk.

Voor u als schrijver: meer succes in uw carrière door personal branding
Deze training draagt bij aan uw personal branding. Met een goed geschreven artikel bent u zelfs jaren later nog goed vindbaar voor uw doelgroep!

Reacties van deelnemers

‘Top’

10
Cees Schoof
senior risk manager
PGB Pensioendiensten

Tijd
Training: 1 tot 2 dagdelen, coaching: 1,5 tot 2 uur.

Tip
In de praktijk is naast een artikel ook een presentatie een uitstekend middel om uw merk te versterken en te werken aan uw personal branding. Combineer deze training of coaching daarom met een training of coaching in Effectief presenteren.

Contact
Wilt u meer weten over deze training? Bel mij dan op 06 20 11 76 21. Of mail mij via ivo@effectiefcommunicatie.nl. Wilt u dat ik contact met u opneem? Vul dan het contactformulier in.