Top 5 trainingen en coachings

'Prima toegespitst op onze dagelijkse praktijk!'

8

Henk Tamboer

manager gebiedsregie West
Liander

'Top!'

9

Rob Oud

eigenaar
CAD & Company

'Fantastisch. Ik wil hem in mijn team.'

9,5

Arjan van der Velden

senior accountmanager
Rabobank Leiden-Katwijk

Meer effect met uw zakelijke teksten
Het effect van uw zakelijke teksten vergroten! Dat is het doel van de trainingen en coachings van Effectief Communicatie.

Volop bezig met integreren AI-tools zoals ChatGPT
Sinds de komst van ChatGPT is schrijven fundamenteel veranderd. Daarom integreert Effectief Communicatie ChatGPT in alle schrijftrainingen. Uiteraard gebeurt dit alleen als de opdrachtgever hier expliciet toestemming voor geeft.

Op dit moment lijkt ChatGPT vooral meerwaarde te bieden als ondersteuning bij het schrijven van e-mails als reactie op klantvragen. De visie van Effectief Communicatie is dat de schrijver altijd in staat moet zijn om de tekst van ChatGPT of een andere AI-tool te beoordelen.

Dat betekent dat in een schrijftraining nog steeds de belangrijkste aandachtspunten van een tekst aan bod komen. Daarbij ligt de nadruk op logisch en creatief denken. Concreet gaat het hierbij om het scherp krijgen van de vragen van de lezer. Vervolgens gaat het om het geven van heldere en correcte antwoorden op die vragen. Dat is de basis van iedere effectieve zakelijke tekst.

Uiteraard wil je ook dat je tekst prettig leest. Dit bereik je door: zakelijke spreektaal, behapbare zinnen en niet te veel ‘zullen’ en ‘worden’. Juist hierbij kan een tool als ChatGPT schrijvers veel werk uit handen nemen. Waar mogelijk en gewenst zet Effectief Communicatie ChatGPT hiervoor in.

Welke aanpak past bij u?
U kunt kiezen uit (een combinatie van) de volgende mogelijkheden:

Optie 1: Schrijftips voor specifieke teksten
U kunt bij ons terecht voor training en coaching in:

Notities & rapporten
Offertes
E-mails & brieven (inclusief reacties op klachten)
Artikelen & blogs

En ook:

– Informatieve online teksten
– Notulen
– Handleidingen & werkinstructies

Optie 2: Breed toepasbare schrijftips
Zoekt u algemene tips om effectiever zakelijk te schrijven en te spellen? Dan kunt u kiezen uit (een combinatie van):

– Piramide-schrijven
– B1-schrijven
– Agile-schrijven
– Effectieve schrijfstijl

En ook:

Effectieve spelling & grammatica

Extra optie: Werken met eigen schrijfcoaches
Wilt u na de basistraining uw collega’s zelf verder coachen in effectief schrijven? Dan helpen wij u graag met training en coaching voor:

– Schrijfcoaches

Maximaal resultaat in minimale tijd
De grootste investering bij een schrijftraining? Dat is de tijd die de deelnemers van hun werkplek zijn! Met de aanpak van Effectief Communicatie bespaart u op tijd door een combinatie van trainen in een groep en persoonlijke coaching.

30 uur besparen bij 10 deelnemers
Bij een basis schrijftraining is 2 dagdelen van in totaal 8 uur trainen heel gebruikelijk. Effectief Communicatie doet het in 5 uur. Bij 12 deelnemers scheelt dat in totaal 10 x 3 = 30 uur! Zo realiseert Effectief Communicatie een basistraining in 5 uur:
– Start: 1 dagdeel gezamenlijke training van 3,5 uur
– Vervolg: 1 coaching van 1,5 uur, één op één of in tweetallen

Uitsluitend maatwerk
U leert het meeste van uw eigen teksten. Daarom werkt Effectief Communicatie in trainingen en coachings uitsluitend met eigen teksten en cases van de deelnemers. Zo zijn alle tips direct toepasbaar.

Altijd advies over borging
Hoe kunnen we het effect uit de training vasthouden en verder vergroten? Hierover denken wij altijd met u mee. In het e-book Meer effect met zakelijke teksten vindt u alvast onze visie én praktische tips.

Betaalbare kwaliteit
U heeft al een training of coaching vanaf 125 euro per deelnemer. Reistijd en -kosten zijn altijd bij de prijs inbegrepen.

Reacties van deelnemers

'Prima toegespitst op onze dagelijkse praktijk!'

8
Henk Tamboer
manager gebiedsregie West
Liander

'Top!'

9
Rob Oud
eigenaar
CAD & Company

'Fantastisch. Ik wil hem in mijn team.'

9,5
Arjan van der Velden
senior accountmanager
Rabobank Leiden-Katwijk

Contact
Wilt u meer weten over deze training? Bel mij dan op 06 20 11 76 21. Of mail mij via ivo@effectiefcommunicatie.nl. Wilt u dat ik contact met u opneem? Vul dan het contactformulier in.