Training en coaching

‘Ivo denkt echt met je mee, legt de juiste verbanden en helpt bij de praktische invulling!’

8,5

Martijn van den Berg

manager Communicatie
PGB Pensioendiensten

'Prima. Ga zo door.'

10

Koos Berg

accountmanager
Capgemini Academy

'Helder, vriendelijk en benaderbaar. Luistert goed naar onze wensen.'

9

Art Beuting

manager Propositiemarketing
VGZ

Hoe kan het dat Amerikanen vrijwel zonder uitzondering beter presenteren dan Europeanen? Het antwoord is simpel: ze zijn hier veel meer in getraind. Effectief presenteren is een vak. In de presentatietraining en de presentatiecoaching werkt u aan glasheldere presentaties met meer passie en overtuigingskracht!

Inhoud
Optimaliseren van uw verhaal

De basis van een effectieve presentatie is een goed verhaal. Daarom kijken we eerst samen naar uw doelen, uw publiek en uw kernboodschap. Waar nodig, scherpen we samen de opzet verder aan.

Geven van uw presentatie, samen terugkijken en feedback
Niets is zo leerzaam als een opname bekijken van uw eigen presentatie! Hoe vaker u dit doet, hoe vertrouwder u wordt met uw manier van presenteren. Dit helpt u om uw eigen stijl verder te ontwikkelen.

Gericht aan de slag met uw grootste winstpunten
Samen bepalen we de elementen die u verder kunt aanscherpen. We kijken daarbij waar in uw presentatie voor uw publiek de belangrijkste verbeterpunten liggen. We gaan gericht aan de slag met onderdelen uit uw presentatie. Zo scherpt u uw vaardigheden als presentator steeds verder aan. Dat vergroot uw succes én uw plezier in presenteren!

Aanpak
Geen trucjes, maar stijl die bij u past

We kijken samen hoe u in een één op één gesprek communiceert. Die natuurlijke manier van communiceren vergelijken we met uw manier van presenteren. Het doel is uw stijl van presenteren zo natuurlijk mogelijk te maken. Geen trucjes dus, maar een stijl die volledig bij u past.

Snelle, directe feedback
Veel trainers en coaches blinken uit in het stellen van vragen. Die methode werkt vaak uitstekend als u twee dagen de tijd heeft. Wilt u resultaat bereiken in twee uur? Dan werkt eerlijke, open en gerichte feedback veel effectiever.

Focus op succeservaringen
Wilt u groeien als presentator? Dan zijn succeservaringen essentieel. Daarom focussen we tijdens de training en coaching op heel specifieke onderdelen. Met gerichte feedback scherpt u die onderdelen net zo lang aan tot u zich er volledig vertrouwd mee voelt. Zo vergroot u stap voor stap uw vaardigheden als presentator.

Effect
Voor uw publiek: meer betrokkenheid en overtuigingskracht

Wilt u effect bereiken met uw presentatie? Dan is het betrekken van uw publiek essentieel. U doet dat door uw presentatie op te zetten als een dialoog. Samen met uw publiek vergroot u zo uw overtuigingskracht.

Voor uw organisatie: effectievere besluitvorming en benutten van talent
Voor effectieve besluitvorming is heldere communicatie op basis van argumenten essentieel. Effectieve presentaties bieden deze informatie. Het talent van uw professionals komt zo nog beter tot z’n recht.

Voor u als presentator: meer effect én meer genieten
Met coaching in effectief presenteren vergroot u uw persoonlijke impact als presentator. U bereikt meer. En u presenteert op een meer ontspannen, natuurlijke manier. Hierdoor geniet u ook meer!

Reacties van deelnemers

‘Ivo denkt echt met je mee, legt de juiste verbanden en helpt bij de praktische invulling!’

8,5
Martijn van den Berg
manager Communicatie
PGB Pensioendiensten

Tijd
Training: 1 ruim dagdeel, coaching: 1,5 tot 2 uur

Tip
Combineer deze training of coaching met de training Effectieve notities.

Contact
Wilt u meer weten over deze training? Bel mij dan op 06 20 11 76 21. Of mail mij via ivo@effectiefcommunicatie.nl. Wilt u dat ik contact met u opneem? Vul dan het contactformulier in.