MN

Training en coaching Effectief adviseren

Vraag

‘Professionele én persoonlijke ontwikkeling trainees belangrijk’
Diana Hanauer, senior talent management adviseur: ‘In ons traineeprogramma vinden we het belangrijk dat onze trainees werken aan hun professionele én persoonlijke ontwikkeling.’

‘Impact vergroten met effectief schrijven en presenteren’
Diana: ‘Ivo traint en coacht onze trainees om effectieve notities te schrijven en effectief te presenteren. Dat raakt allebei die vlakken. Onze talenten van de toekomst leren zo overtuigender over te komen en hun impact te vergroten.’

Aanpak

Combinatie van training effectieve notities & rapporten en effectief presenteren
De trainees starten met een korte, actieve training. Dit is een combinatie van Effectieve notities & rapporten en Effectief presenteren. Hiermee leggen we een stevige gezamenlijke basis. De training is volledig gebaseerd op eigen teksten en presentaties van de trainees.

Schrijven volgens het piramide principe
De grootste uitdaging is om de wetenschappelijke manier van communiceren los te laten. We passen hierbij onder meer het pyramid principle van Barbara Minto toe. Dit houdt in dat we direct na de inleiding de conclusies presenteren. Hierna volgt de onderbouwing. Dat is omgekeerd aan hoe veel opleidingen hun studenten leren schrijven.

In coachings aan de slag met eigen cases
Na afloop van de training volgen alle trainees in tweetallen een coaching van 1,5 uur. Tijdens deze coachings gaan we volop aan de slag met eigen cases. Zo helpen we de trainees om de tips uit de training nog meer toe te passen in hun eigen praktijk.

Elkaar al feedback geven op schets van de tekst
Na de training en de coaching nemen de trainees het stokje over. Daarbij vragen ze elkaar feedback op hun rapid prototype: een eerste, globale schets van hun verhaal.

Tijdsbesparing én effectievere feedback
Vraag je vroegtijdig feedback op een globale schets van je verhaal? Dan scheelt dit iedereen veel tijd. De schrijver hoeft niet eerst een heel verhaal uit te werken. Daarnaast hoeft de trainee die feedback geeft nu alleen te kijken naar de hoofdlijnen. Bovendien is de feedback effectiever. De focus ligt nu namelijk op de essentie van het verhaal en niet op de punten en de komma’s.

Effect

‘Echt toepassen stof door combinatie van training en coaching’
‘Ivo biedt geen theoretisch verhaal, maar zorgt echt voor learning on the job’, vertelt Diana Hanauer. ‘Zijn insteek is praktisch, de trainees werken met eigen cases. Daarnaast is er een mix van samen in de groep trainen én coaching in tweetallen. Dat helpt de trainees om de stof echt toe te passen in hun praktijk.

‘Kwaliteit van de stukken gaat omhoog’
Ik zie dat ook terug in de positieve feedback op de trainingen en coachings, met beoordelingen van minimaal 8+. Maar zeker zo belangrijk: de kwaliteit van de stukken gaat omhoog. Dat hoor ik ook van de managers.

‘Ontzettend prettige samenwerking’
Daarnaast vind ik de samenwerking met Ivo ontzettend prettig. Hij ontzorgt mij helemaal. Ik weet dat het goed komt als ik met Ivo werk. Wat ik ook heel fijn vind is dat Ivo zich echt bezighoudt met zijn vakgebied. Ik zie zijn product en bedrijf continu verder ontwikkelen.’