Foto van Simon Abrams op Unsplash

Opleiden in tijden van corona. Wat zijn de scenario’s?

Volgens een artikel in NRC kan de corona-pandemie nog 2 jaar duren. Wat betekent dit voor opleiden?

3 scenario’s voor opleiden in tijden van corona
Ik zie 3 scenario’s:

Scenario 1: Stel opleiden uit tot de lockdown is opgeheven.

Scenario 2: Stap nu over op online opleiden.

Scenario 3: Stel opleiden uit tot de lockdown waarschijnlijk is opgeheven, maar gebruik online opleiden als backup als er onverhoopt een nieuwe lockdown komt.

Opleiden uitstellen kan leiden tot grote vertraging in ontwikkeling medewerkers
Scenario 1, uitstellen opleiden, is aantrekkelijk. Veel organisaties leiden het liefst ‘ouderwets’ op locatie op. Even afwachten dus, en je kunt als vanouds weer live trainen en coachen. Maar dat ‘even afwachten’ kan weleens 2 jaar gaan duren… Dat betekent een grote vertraging in de ontwikkeling van medewerkers én hun organisatie.

Nu overstappen op online opleiden zorgt voor continuïteit en ervaring met online
Scenario 2, overstappen op online opleiden, biedt 2 voordelen. Op de eerste plaats blijven medewerkers en daarmee de organisatie zich ontwikkelen. Op de tweede plaats benut je zo de huidige crisis om waardevolle ervaring op te doen met online opleidingsmogelijkheden. De kans is groot dat je die ervaringen de komende tijd hard nodig gaat hebben.

Even afwachten, maar sowieso binnenkort weer opleiden (offline óf online) lijkt ook goede optie
Scenario 3 is een hybride scenario. Je stelt de opleiding even uit, totdat de lockdown waarschijnlijk is opgeheven. Kun je dan weer opleiden op locatie? Dan heeft dat de voorkeur. Maar wordt de lockdown verlengd? Of is er tussentijds opnieuw een lockdown? Dan schakel je over op online. In dit scenario gaat opleiden binnenkort dus offline of online gegarandeerd door.

Nog een optie: geef deelnemers zelf de keuze voor online of offline training bijwonen
Wat bij scenario 3 ook mogelijk is, is deelnemers te laten kiezen of ze dezelfde training offline of online bijwonen. Er is dan een live training op locatie, waar ook mensen op hetzelfde moment online aan kunnen deelnemen. Dat is prettig als deelnemers bijvoorbeeld tot een risicogroep behoren en de voorkeur geven aan thuiswerken. Of als deelnemers lichte ziekteverschijnselen vertonen en geen collega’s willen besmetten.

Hybride vormen van offline en online opleiden hebben de toekomst
Gisteren en vandaag verzorgde ik mijn eerste live online trainingen via Teams en Zoom. Het was even schakelen, maar ik ben aangenaam verrast door het resultaat! Vooral bij een kleine groep van rond de 5 personen komt online trainen qua interactie en betrokkenheid dicht in de buurt van live trainen merkte ik. En in plaats van de 3 uur reistijd die ik bij een live training vandaag had gehad, stap ik zo op de racefiets. Die mogelijkheid hebben de deelnemers aan mijn training nu ook. Ik ben ervan overtuigd dat we door deze pandemie voorlopig steeds vaker flexibel gaan schakelen tussen offline trainen (als het kan) en online trainen (als het moet, of als we dat willen). In die zin is deze crisis ook een kans om live online opleiden vanaf nu in te zetten naast de standaard aanpak van opleiden op locatie.